KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi)
22 Nisan 2024

Kanser dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci ölüm sebebi olması nedeniyle önemli bir halk sağlığı sorunudur. Ülkemizde uluslararası kanser standartlarına göre 3 kanserin taraması KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) ve Aile Hekimliklerinde ÜCRETSİZ olarak yapılmaktadır. Müdürlüğümüz tarafından tarama oranlarının etkin düzeylere ulaşması ve halkın kanser taramalarına katılımının arttırılması amacıyla Mobil Mamografi aracımız taramalara devam etmektedir.
 15 Nisan- 3 Mayıs 2024 tarihleri arasında Hastanemiz bahçesinde  hizmet verecek olan aracı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Ekrem YILDIRIM, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim KUL , Hastane Başhekimi Dr. Öğr.Üyesi Alparslan KAPISIZ, Ortahisar İlçe Sağlık Müdürü Dr.Erdem MALKOÇ, Müdürlük ve hastane çalışanları ziyaret etmişlerdir.

• Ketem_2024 Ziyaret